Özel okullarda rehber öğretmen maaşları

Kolejde rehber öğretmen ne yapar?

Rehber öğretmen sene başında bütün öğrenciler ile tanıma görüşmeleri yapar. İlerleyen zaman içerisinde de ihtiyaca yönelik bireysel ve grup görüşmeleri ile öğrencileri destekler. Gerekli durumlarda öğrencilerle bireysel psikolojik danışmanlık süreçlerini yürütür.

Bir rehber öğretmenin maaşı ne kadar?

2022 Rehber Öğretmen (Psikolojik Danışman) Maaşları Rehber Öğretmen (Psikolojik Danışman) maaşı ortalama aylık 8689 _TL'dir. En düşük Rehber Öğretmen (Psikolojik Danışman) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 13125 _TL'dir.

PDR mezunu özelde ne kadar maaş alır?

Özel sektör kurumlarında PDR olarak görev alan meslek çalışanları 2021 yılı itibari ile yeni mezun bir kişinin istihdam edilmesi durumunda 3 bin TL ile 4 bin 500 TL'ye kadar değişebilmektedir. Bu noktada tecrübe ve diğer niteliklere bağlı olarak maaşlar özel sektörde 8 bin TL'ye kadar çıkabilmektedir.

Dershanelerde rehber öğretmen ne iş yapar?

Rehber Öğretmen, öğrencilerin kişisel gelişimini desteklemek ve öğretim hedeflerine ulaşabilmelerini sağlamak için öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunar. Bu görevi gerçekleştirirken ebeveyn, yönetici ve diğer öğretmenlerle birlikte çalışır.

Özel eğitim Rehber öğretmeni kaç saat derse girer?

Yukarıda izah ettiğimiz üzere Rehber Öğretmenlerin Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri statüsünde 15 saat aylık karşılığı ders görevi, 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate kadar ek ders görevi verilmesi gerekmektedir.

Okul rehberlik Servisi ne iş yapar?

Rehberlik; bireyi tanımak, onu kendisine tanıtmak, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesi, çevresine sağlıklı ve dengeli bir uyum sağlaması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için, ilgili kişilerce yürütülen hizmetlerdir.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ne kadar kazanır?

Bir psikolojik danışman, aylık ortalama olarak orta okul ve lise dengi okullarda 4000-TL ile 4.550-TL aralığında maaş almaktadır. Rehberlik ve araştırma merkezinde çalışanlar ise daha yüksek maaşlar almakta olup maaş aralıkları 5.500-TL ile 6.500-TL arasında değişmektedir.