Ücretli öğretmenlik istenen belgeler

Ücretli öğretmenlik evrakları nereye teslim edilir?

Başvuru yaptıktan sonra Ücretli Öğretmenlik Başvuru Modülüne başvurmanız gerekmektedir. Komisyon tarafından görevlendirme yapıldıktan sonra görevlendirilen öğretmenlerimiz aşağıda belirtilen evrakların asılları ve fotokopilerini görevlendirildikleri Okul Müdürlüğüne elden teslim edeceklerdir.

Ücretli öğretmenlik herkese çıkar mi?

4 yıllık Üniversite mezunu (lisans), 2 yıllık Üniversite mezunu (ön lisans) ve emekli olmuş olan öğretmenler bu görevi yapabilmektedir. Lise düzeyinde veya daha aşağısında eğitim alan kişiler ücretli öğretmen olmak için başvuru yapamaz.

Kaç yıl ücretli öğretmenlik yapabilir?

Ücretli öğretmenlik başvurusu İlçe Milli Müdürlüğü'ne yapılır ve sözleşme yalnızca bir öğretim yılını kapsar. Söz konusu kadroya öğretmen atanması halinde ücretli öğretmenin anlaşması sonlandırılır.

Ücretli öğretmenlik yaş sınırı var mı?

Ücretli öğretmenlik şartlarının ilki Türk vatandaşı veya KKTC vatandaşı olmaktır. 18 yaşından büyük olan, 4 yıllık fakülte mezunları, 2 yıllık ön lisans mezunları ve pedagojik formasyon almış bireyler ücretli öğretmenlik başvurusu yapabilirler.

Ücretli öğretmenlik nerede yapılır?

Ücretli Öğretmenlik başvuruları e-Devlet üzerinden başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada adaylar dilerse kayıtlı oldukları Milli Eğitim Müdürlüklerinden de işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Ücretli öğretmenlik başvurusu yaptıktan sonra ne olur?

Yapılan başvurular anında il, ilçe milli eğitim müdürlüklerine açılan ekranlara düşecek ve inha ya da onay işlemleri ile ücretli öğretmen adayları kurumlara görevlendirilecektir. … Değerlendirme aşamasında ise tüm yetki ve sorumluluk il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimizde olacaktır.

Formasyonu olmayan ücretli öğretmen olabilir mi?

Ücretli öğretmen olmak için KPSS puanına ya da formasyon belgesine sahip olma zorunluluğu yoktur.