Ülkemizin en çok ithal ettiği ürünler

Ülkemizin en çok ithal ettiği ürün nedir?

Bu tablo incelendiğinde Türkiye'nin en çok ithal ettiği eşyalarda ilk 5 sırayı; altın, binek otomobil, dökme demir çelik döküntüsü ve hurdaları ile bunların külçeleri, karayolu taşıtları için aksam parça ve aksesuarları ile petrol ürünlerinin aldığı görülmektedir.

Türkiye’nin ithal ettiği ürünler nelerdir?

Türkiye'nin en önemli ihracat ürünleri otomotiv, hazır giyim ve tekstil, beyaz eşya, tarım ve gıda ürünleri, en önemli ithalat ürünleri ise doğalgaz ve petrol, otomotiv ve elektronik aletlerdir.

Türkiye 2020 de en çok ne ithal etti?

2020 yılında, 2019 yılına göre kırmızı mercimek ihracatı f,2, nohut ihracatı  artarken, kuru fasulye ihracatı %2,3 azaldı. 2020 yılında sektörde en fazla ithal edilen ürünler kırmızı mercimek (283,2 milyon dolar), kuru fasulye (109,2 milyon dolar) ve nohut (91,7 milyon dolar) oldu.

Türkiye’nin ihtiyacının büyük bölümünü ithal ederek karşıladığı ürünler nelerdir?

– İlk sırayı petrol ürünleri 37,2 milyar $ ile almaktadır. – Makine 27,2 milyar $ ile ikinci, – Elektrikli makine 21,2 milyar $ ile üçüncü, – Kıymetli metaller ve motorlu taşıtlar hemen hemen aynı 17,4 milyar $ ile dört ve beşinci, – Demir çelik 16,8 milyar $, – Plastik 13,3 milyar $, ile 10 milyar $ üzerinde ithalatla …

En çok ne ihraç ediyoruz?

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre yılın ilk 11 ayında en fazla ihracat sanayi sektöründe gerçekleşti. Sanayi ürünlerinde ise otomotiv, kimyevi maddeler, çelik ve hazırgiyim ilk dört sırayı aldı.

Türkiye’nin ithal ettiği tarım ürünleri nelerdir?

İthal Edilen Tarım Ürünleri Arasında Buğday Başı Çekiyor Arpa ve mısır ise 700 milyon ton ile buğdayı takip eden tarım ürünleri arasında yer almaktadır. Türkiye'nin ithal ettiği tarım ürünleri arasında 100 bin ton pirinç ve yine aynı oranda kurubaklagil bulunmaktadır.

Türkiye en çok ne ithal ediyor 2021?

2021'in ilk 8 ayında en çok ithal edilen ürünler sırasıyla soya fasulyesi (1,2 milyar dolar), buğday (1,1 milyar dolar) ve ham ayçiçeği yağı (0,7 milyar dolar) oldu. Bu 3 ürün, toplam ithalatın yaklaşık yüzde 28,2'sini, yani 4'te 1'inden fazlasını oluşturdu.