6306 sayılı kanun gereğince riskli yapı itiraz dilekçesi

Yapı çürük raporuna itiraz edilir mi?

Risk tespiti raporuna karşı ilgili yapı malikleri veya kanuni temsilcileri, riskli yapı tespit raporuna dair evrakların kendilerine tebliğinden itibaren 15 gün içinde “itiraz” edebilirler. İtiraz yoluna başvuruda, karardaki hukuki sakatlıkların giderilmesi talep edilebilir.

Tapuda riskli yapı şerhi nasıl kaldırılır?

riskli yapı şerhi tapudan nasıl kaldırılır Haberi Ne zaman kaldırılır? 68831067/502 6130 sayılı genelge hükümlerine göre, tapu kütüğüne "riskli" olarak şerh konulan yapının yıkılması halinde; tapudan bu şerh kaldırılabiliyor.

Riskli bina ne zaman boşaltılır?

Risk analiz raporu hazırlandıktan ve kesinleştikten sonra artık o binada bir yaşam riski var demektir. Raporun hazırlandığı tarihten itibaren 60 gün içinde bina tahliye edilmelidir. Belediye ise 60 gün sonra o binayı takip etmek zorundadır.

Riskli yapı tespitine kiracı itiraz edebilir mi?

Riskli olduğu tespit edilen binalar için yıkım kararı alınır. … Eğer bina, riskli yapı olduğu için yıkılıyorsa kiracının bu karara itiraz hakkı bulunmaz. Ancak yenileme amacı ile yıkılması istenen binalarda kiracı, kira sözleşmesinin bitim tarihini gerekçe göstererek itiraz edebilir.

Riskli yapı tespitine kimler itiraz edemez?

Her ne kadar riskli yapı tespiti malikler dışında riskli yapıdaki ayni ve şahsi hak sahiplerine; hakları zarar görmesin, önlemlerini alabilsinler diye bildiriliyor olsa da bu ayni ve şahsi hak sahibi olan kişilerin (kiracılar, rehini, ipoteği olanlar) riskli yapı tespitine itiraz hakkı bulunmamaktadır.

Yıkım kararına karşı ne yapılabilir?

İYUK madde 7 uyarınca yıkım veya yıkım kararının tebliğinden itibaren altmış gün içinde doğrudan iptal davası açılması da mümkündür. Yapı tatil zaptına karşı açılacak davada ise altmış günlük süre, yukarıda da açıklandığı üzere tutanağın yapının görülebilir bir yerine asılmasından itibaren başlamaktadır.

Riskli yapı şerhi satışa engel mi?

Tapu kütüğüne işlenen, “Riskli Yapı Şerhi”, gayrimenkulün devir ve temlik işlemlerine engel teşkil etmez. Hak sahipleri, tapu kütüğünde riskli yapı şerhi bulunmasına rağmen, gayrimenkullerini satabilir veya kanunda yer alan diğer temlik işlemlerini veya ipotek tesisi işlemlerini yapabilirler.