Aile hekimi hangi ilaçları yazabilir 2020

Aile Hekimlerinin ilaç yazma yetkileri nedir? Aile Hekimleri, SUT'ta Aile Hekimi uzmanının ve uzman hekimin yazabilecekleri tüm ilaçları reçete edebilirler. Ancak SUT'ta ilgili uzmanın (göz hastalıkları uzmanı, cildiye uzmanı, psikiyatri uzmanı gibi) yazabilecekleri ilaçları yazamazlar.

Aile hekimi ilaç raporu yazıyor mu?

Aile hekimlerinin ilaç raporu yazma yetkisi bulunmamaktadır. Devlet ve üniversite hastaneleri doktorları ilaç raporu verebilir.

Aile hekimi prostat ilacı yazabilir mi?

Yine prostat ilaçlarına ilişkin raporlar herhangi bir branştaki uzman hekim tarafından düzenlenmekte iken, rapor düzenleme yetkisi konunun uzmanı olan üroloji hekimlerine verilmiştir. Ancak ilaçlar eskiden olduğu gibi yine tüm branşlardaki uzman hekimlerce reçete edilebilmeye devam edilecektir.

Aile hekimi sakinleştirici yazar mı?

Hastanın uzman bir doktora erişimi mümkün değilse, uzman bir hekim tarafından raporla birlikte reçete edilen ve düzenli kullanılması gereken ilaçlar bulunuyorsa ya da 3 aydan daha uzun süre devam etmeyecek olan antidepresan ilaç kullanımına gerek görülüyorsa aile hekimleri psikiyatri ilaçlarını reçete edebilir.

Sağlık ocağına gitmeden ilaç yazdırılır mı?

Aile hekimliklerine bilindiği gibi her türlü hastalığı olan hastalar başvurmaktadır. Bu nedenle raporlu ilaçları yazdırmak, acil olmayan tahliller gibi nedenlerden dolayı aile hekimine gitmeyin Raporlu ilaçlarınızı eczaneden bir yakınınız aracılığı ile de alabilirsiniz.

Yüksek tansiyon ilaç raporu nasıl alınır?

Sistem nasıl işleyecek? Raporu olmayan hastaların bugünden itibaren ilaçlarına ulaşabilmek için hastanelere gidip uzman bir hekime muayene olması gerekecek. Uzman doktor imzalı rapor çıkaracak hasta, ilaçlarını aile hekimine yazdırabilecek. Aile hekimi, uzman doktor raporu olmadan ilacı reçetelendiremeyecek.

İlaç raporu kaç yıl geçerli?

Aksi belirtilmedikçe sağlık kurullarının düzenlediği raporların geçerlilik süresi 2 yıl olarak tespit edildi.

Sağlık ocağı hangi ilaçları yazabilir?

Aile Hekimleri, SUT'ta Aile Hekimi uzmanının ve uzman hekimin yazabilecekleri tüm ilaçları reçete edebilirler. Ancak SUT'ta ilgili uzmanın (göz hastalıkları uzmanı, cildiye uzmanı, psikiyatri uzmanı gibi) yazabilecekleri ilaçları yazamazlar.