Arılar ne zaman bal yapar

Arılar yaz mevsiminde bal yapmaya başlar. Yaz mevsimi olarak Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kaplamaktadır. Buradaki her ayda gelen bal akımının içeriği farklı olmaktadır. Örnek olarak; Tekirdağ tarafından bulunan bir arıcı Nisan ayında bile kanola dan bal almaya başlayabilir.04-Jun-2019

Arının balı hangi ayda alınır?

Arı satın almak için en uygun zaman dilimi mart 15 dir,kışlatmadan çıkan arıların bakımı yapılır,yavru popülasyonunu iyileştirmek adına ,beslemeler yapılır. Onun öncesinde arı satın alma işlemi yaparsanız,ekstradan arıya masraf edeceksiniz.

Arının bal yapması için ne yapmalı?

Arıların bilindiği üzere iki adet midesi bulunuyor. Mideleri farklı şekillerde çalışarak, bal üretimini gerçekleştiriyor. Arıların midesinin bir tanesinde, nektarı karışımları yaparak balların oluşumuna yardımcı oluyor. Arılar sürekli olarak midesinde nektarı birikimi yapar.

1 kovandan ne kadar bal çıkar?

Arıcılara Kurs: 1 Kovandan 30 Kilo Bal Alınabilir – Haberler.

Arı en çok hangi çiçekten bal yapar?

Bu verilerden yola çıkılarak bal arılarının en çok tercih ettiği bitkiler de saptanmıştır. Bunların içerisinde kolza, arıotu, ayçiçeği, ballıbaba, akasya, kestane, yonca, kekik, geven, adaçayı, üçgül, korunga, papatyagiller, gülgiller gibi bitkiler ön sırada yer almaktadır(1).

Arı kovanları hangi ayda yapılır?

– Arılarda esaslı muayene ve bakım işlemlerine mart ayında başlanır. Mart ayında arılar yavru ve yumurtaya başlarlar. Bu nedenle, kovanların açılması ve muayenesi havanın güneşli, rüzgarsız ve sıcaklığın 15 derecenin üzerinde olduğu 12.00-14.00 saatleri arasında yapılmalıdır.

Arılar polenleri nasıl toplarlar?

Polen 21 günlük işçi arılar tarafından koloninin protein gereksinimini sağlamak amacıyla bilinçli olarak toplanmaktadır. Bitkinin çiçeklerine nektar almak için giden arılar, vücutlarına bulaşan bu polenleri düzenli hareketlerle bir araya getirir, arka bacaklarında bulunan polen sepetçiğine biriktirerek kovana taşırlar.

Arıda bal nasıl alınır?

Bal sağımı iki şekilde yapılır: bal ile dolu olan petekleri olduğu gibi kovandan alarak veya balı peteklerden süzerek. Petek bal tam olarak arıların ürettiği gibi toplanan bir bal türüdür. Arıcı bal dolu olan peteği kovandan alır. Petek bal lezzetli, besleyicidir ve yüksek fiyatlarda pazarlanabilir.