En güzel lahmacun tarifi

Orjinal lahmacun hamuru nasıl olur?

20 adete yakın lahmacun hazırlamak istiyorsanız 2 su bardağı suya 5 su bardağı un alacaktır. Suyu kaba koyduktan sonra azar azar, suyla unu birbirine yedirdikçe un ilave edin. Tuzunu da ekleyin. Ele yapışmayan, orta sertlikte bir hamur elde edin.

Lahmacun yapmanın püf noktaları nelerdir?

6 Püf Noktasıyla Lahmacun İçi Nasıl Hazırlanır?

  1. Yağlı Kıyma Seçin. Pişirme sırasında lahmacunun kurumaması için yağlı kıyma seçmeye dikkat edin. …
  2. Yağ Miktarını İyi Belirleyin. …
  3. Soğan ve Maydanozları İnce Doğrayın. …
  4. Salça Kullanın. …
  5. Uyumlu Baharatlar Kullanın. …
  6. Yoğurup Dinlendirin.

En iyi lahmacun hamuru nasıl yapılır?

Suyu bir kaba dökün, üzerine tuz ve şekeri ilave ederek güzelce karıştırın. Azar azar da un ilave edin. Unu yavaş yavaş suya ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz orta sertliğe ulaşınca tezgahın üzerine alıp en az 5 dakika daha yoğurun.

Urfa lahmacun içi nasıl hazırlanır?

Yoğrulan hamuru 6'ya ayırın, ayrılan parçaları oklava veya merdane yardımıyla yuvarlak şeklini verin. Ardından kapya biber, yeşil biber, soğan, sarımsak ve domatesi rondodan geçirin, üzerine kıyma, tuz, sıvı yağ, domates salçası ve biber salçasını ekleyip yoğurun. Yoğrulan harcınızı 10 dakika dinlendirin.

Adana usulü lahmacun nasıl yapılır?

1 domatesi kabuğunu soymayalım, çünkü domatesin kabuğunun da lezzeti var, daha sonra doğradığımız domatesin de suyunu sıkıp harcımızı ekliyoruz. Daha sonra ince ince doğradığımız maydanozu da ekliyoruz, üzerine karabiber, tuz ve acı toz biberi ekleyip yağını da koyunca son kez iyice karıştıralım.

Lahmacun hamuru Mayalımı mayasız mı?

Lahmacun hamuru mayalı olmaz mayasız olur. Lahmacun hamuru çok cıvık olmaz sert bir hamur olur. Bir lahmacun için yaklaşık 80 gr. ya da 100 gr. olmalıdır.

Lahmacun hamurunun içine ne konur?

Lahmacun Tarifi (Ev Yapımı) İçin Malzemeler

  1. 330 gr beyaz ekmek unu (2 su bardağından biraz fazla)
  2. 1 çay kaşığı instant maya (veya aktif kuru maya )
  3. 1.5 çay kaşığı tuz.
  4. 200 ml ılık su.
  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağı

May 25, 2013