Icra dosyası sorgulama uyap

Icra dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?

(Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.) Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak İcra Dosyası Sorgulama (Adalet Bakanlığı) yazıp arama butonuna basın.

Uyaptan icra dosyasına nasıl bakılır?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

UYAP dosya sorgulama nasıl yapılır?

E devlet sitesi üzerinden erişim sağlamak için; siteye giriş yapıldıktan sonra arama çubuğuna "Uyap Vatandaş" yazılarak açılan sayfadaki bölüme tıklanarak portala giriş sağlanabilir. Giriş yaptıktan sonra ekranın sol tarafındaki menüden "dosya işlemleri" yazan bölüme tıklayıp "dosya sorgulama" alanı açılır.

Uyaptan neler öğrenebilirim?

Bu çerçevede UYAP ile entegrasyon sağlanan Adli Sicil Bilgi Sistemi'nden sabıka kayıtları, MERNİS'ten nüfus kayıtları ve Adres Kayıt Sistemi'nden adres kayıtları, POLNET'ten ehliyet kayıtları, Merkez Bankasından döviz kurları, TAKBİS'ten tapu ve kadastro kayıtları yargı birimlerince otomatik olarak anında …

Dava dosya içeriğini nasıl görebilirim?

Sistemine “https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp” adresinden giriş yapabilirler. E-Devlet şifresi, mobil imza ya da Elektronik İmza ile sisteme giriş yapılabiliyor. e-Devlet şifresi ile giriş yapanlar UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebiliyor.

Kaç tl altına icra takibi yok?

Bunun yanında Yargıtay'ın içtihadı birleştirme kararı olmadığı sürece, 3300 TL altındaki alacaklar için de icra takibi başlatılabilir.

Ödenen icra borç e Devlete ne zaman düşer?

İcra dosyaları zaman aşımı 2019 kapsamında icra dosyası aktif olarak açık olsa dahi, araç hacizleri bir sene, gayrimenkul hacizleri ise 2 sene boyunca satılmaz ise hacizler düşer. Yargıtay kararlarına göre ise haciz isteme hakkı, ödeme emri tebliğ tarihinden itibaren bir sene geçtiğinde düşer.