Keçi ayağı nasıl yapılır

Keçi bacağı hamur işi nasıl yapılır?

Keçi Ayağı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un, yoğurt, tuz, sıvı yağ, kabartma tozu(kabartma tozunun üzerine yarım limon sık) ile kulak memesi kıvamında hamur yapın.
  2. üzerine nemli bir bez örterek 10-15 dakika bekletin.
  3. Hamurdan iki veya üç adet beze yapın, merdane ile yarım cm kalınlığında açın.

Keçi bacağı hangi yöreye ait?

şte birbirinden güzel hamur işi atıştırmalıklardan birisi de Çanakkale Mutfağında yöresel olarak yaygın olarak hazırlanan “keçi bacağı”dır. Çanakkale yöresinin geleneksel tadının büyük-küçük herkesin…

Kaz ayağı hamuru nasıl yapılır?

Kaz Ayağı-Pişi (Pazar Kahvaltısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta süt ve tuzu bir kaba alarak iyice karıştırıyoruz.
  2. Kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz ve yavaş yavaş unu da ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.

Mafiş nasıl yapılır?

Mafiş Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bütün malzemeleri karıştırıp azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru iki bezeye bölün.
  3. Çok ince olmayacak şekilde açın.
  4. Bıçakla istediğiniz şekilde kesin.
  5. Bol kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun 😊 😊

Aug 11, 2015

Kızartmalık hamur nasıl yoğrulur?

Kahvaltılık Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

  1. Kahvaltılık hamur kızartması için; derin bir kabın içine 1 adet yumurta kırın. Üzerine yarım su bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz ve yarım paket kabartma tozu ekleyin. …
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. …
  3. Kestiğiniz hamurları kızgın yağ içine koyun.

Kıyık nasıl yapılır?

Kıyık Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün malzemelerimizi karıştırılam.
  2. Daha sonra unumuzu yavaş yavaş ekliyelim.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edelim.
  4. Daha sonra dilediğiniz büyüklükte bezeler yapıp hemen açalım ve hamurumu istediğimiz gibi keselim.
  5. Yağımızı da iyice kızdıralım.

Oct 12, 2019

Mayasız pişi hamuru nasıl yapılır?

Geniş bir karıştırma kabının içine unu eleyerek aktarın. Üzerine yoğurt, soda, kabartma tozu, yumurta ve tuzu da ekleyip güzelce yoğurmaya başlayın. Hamurunuz ele yapışmayacak kıvama gelince bir tavada yağı ısıtmaya başlayın. Yağ ısınırken siz de hamuru porsiyonlayarak dilediğiniz şekli verin ve kızartın.