Osmaniye nin eski adı

1933'e kadar il olan Osmaniye'nin eski adı Cebelibereket'tir.

Osmaniye ilinin adı nereden geliyor?

OSMANİYE Osmaniye'nin adı farklı bir kaynaktan Arapça Otman'dan gelmektedir. ORDU Eski adı “Kotyora”dır. Halk tarafından bu isim değişikliğe uğramıştır. OSMANİYE Osmaniye'nin adı farklı bir kaynaktan Arapça Otman'dan gelmektedir.

Osmaniye Türk mü?

Halkının tamamı Türk ve Müslüman'dır. Kasabanın kurulduğu yıllarda Kınık boyunun başında Göç Eri Hamza Bey bulunmaktadır. Kasabanın Kınık nahiyesi adıyla ayrı bir kanunnamesi de vardır. 1572 yılından sonra bir daha nüfus ve arazi tahriri yapılmadığı için kasabanın ne zaman harap olduğu ve terk edildiği bilinmemektedir.

Osmaniye hangi ile bağlı?

Çukurova'nın doğusunda olup Ceyhan Irmağı havzasında yer alan Osmaniye, Adana ile komşudur. Doğusunda ise Kahramanmaraş ve Gaziantep bulunmaktadır.

Osmaniye’de kim savaştı?

Heyeti merkeziye Reisi ilk devredeki Mebuslardan Arslan Beyle görüştükten sonra Bahçe kazası ve Haruniye nahiyesindeki Fransız ve Ermenilerle çete halinde mücadeleye başladık… O zaman Bahçe'de Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti teşkil edilmiş: iki sene halinde Osmaniye'deki Fransızlarla mücadele edilmiştir…”

Eşyaların adını kim koydu?

Celal Yıldırım: Allah, Âdem'e (gerekli olan) bütün (eşyanın) isimlerini öğretti. Sonra o eşyayı meleklere göstererek, (iddianızda) doğrular iseniz, bunların isimlerini Bana haber verin, buyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı: Allah, Âdem'e bütün varlıkların isimlerini öğretti.

Doğduğunuz şehrin adının nereden geldiğini araştırınız Van?

Başka bir rivayete göre; Asur Kraliçesi Meşhure Şah Meryem'in adına atfen M.Ö. 1900'lerde Asur Melikesi (Semiramis) adına atfen Şahmerimekerd olarak adlandırıldı. Daha sonra atanan Van adındaki valinin şehri genişletip güzelleştirmesi nedeniyle bu idareciden itibaren şehrin adı Van olarak anıldı.

Adana Türk mü Kürt mü?

Adana'da Kürt nüfusu Türk nüfusundan sonra ikinci sırada gelmektedir. İl nüfusunun %15 civarı nüfusu Kürtlerden oluşmaktadır.