Para çiçeği çeşitleri

İklimlere göre farklılık gösteren para çiçeği çeşitlerinden en bilinenleri kamp ateşi, crassula ovata, crassula david, crassula hybrid, crassula hobbit, crassula spanning ve sukulent crassuladır. Bu bitkilerin ismi ve şekilleri her ne kadar farklı olsa da yetiştirilmesi ve bakımı açısından farklılıkları bulunmaz.

Gerçek para çiçeği hangisi?

"Mücevher çiçeği" ya da "yeşim bitkisi" olarak da tanınır. Asya'da bitkinin toprağına bozuk para gömüldüğü bilinir. Crassula bitkisi, kireçsiz toprakta yaşar. Bitki için kumlu ve yüksek geçirgenliği olan bir toprak kullanılabilir.

Para çiçeği nereye konulur?

Balkonda ya da bahçede de bakılabilen para çiçeklerinin 15 derece altına düşen hava koşullarında iç mekâna alıştırılması gerekir. Ayrıca gece yarısı sıcaklıkların düştüğü unutulmamalı ve para çiçeği gece koşullarında 15 derecenin altında dışarıda bırakılmamalıdır. Ayrıca bitkinin çok rüzgâr yememesi de önemlidir.

Para ağacı çiçeği çiçek açar mı?

Para ağacı 15 metreye kadar uzayabilen özel çiçekler içerisinde gelir. Yaklaşık olarak 4 yıl boyunca yeşil yaprak halinde durur ve daha sonra çiçek açar. Yaprakları birkaç parçadan oluşur ve oldukça iridir. Gösterişli çiçeklerini gece açar ve aynı zamanda oldukça hoş bir kokuya sahiptir.

Para çiçeği nasıl olur?

Para çiçeği genellikle nemli toprakları sever. Para çiçeğini haftada bir defa sulamak yeterli olur. Para ağacının (Crassula Ovata) çiçek açması için aydınlık bir ortamda olması gerekir. Aynı zamanda bu bitkinin çiçek açması için en az 4 yaşında olması gerekir.

Para çiçeği eve bereket getirir mi?

Peki gerçekten para çiçeği bereket getirir mi? Feng Shui felsefesine göre; evinde bu bitkiyi yetiştiren kişilerin yolları berekete ve şansa çıkıyor. … Bereket çiçeğinin toprağına para koymanın ev sahibine para ve bereket getirdiğine inanılıyor.

Kılıç çiçeği ev aldırır mı?

Evlerde görmeye alışkın olduğumuz çiçeklerden birisi de kılıç çiçeği. … Hatta bir rivayete göre kılıç çiçeğinin boyunu 1 metreye kadar uzatan kişinin ev sahibi değilse, ev sahibi olabileceği söyleniyor.

Para çiçeği kışın nasıl bakılır?

Para çiçeği yani Crassula bakımı: Crassula çiçeğini sularken saksının tüm üst yüzeyi ıslanacak şekilde sulanmalıdır. Toprakta susuz alan kalmamalıdır. Kışın soğuğa maruz kalırsa ölür. Ani sıcaklı değişimlerinden çabuk etkilendiğinden cereyanda kalmamalıdır.