Salyasız bamya yapımı

Bamyanın salyasız ve güzel olması için bamyaları huni şeklinde bıçakla ayıklayarak salyasını çıkartmadan temizlemek gerekiyor tepesini komple keserseniz salyalanır ve güzel olmaz diğer bir püf noktası ise yıkadıktan sonra bol limon tuzu ile harmanlamak çünkü limon tuzu yemeğin salyalanmasını önlüyor bir diğer püf …Jul 21, 2015

Bamya Salyalanmadan nasıl pişirilir?

Bir bamyayı sol elinize alın, sağ elinizdeki minik, ince uçlu bıçakla döndürerek çevresini koni şekline getirin. Bu ayıklama işlemi bamyanın iç kısmında salyalanmaya neden olan maddelerin içeride kalmasını sağlayacak, açılıp yırtılmayan bamya, salyalanmadan güzelce pişecektir.

Sümüksüz bamya nasıl yapılır?

Limon suyunun yarısını ilave ettiğiniz suda bamyaları 20 dk. bekletin. Kıyılmış soğan ve domatesleri 1 çorba kaşığı yağda 3 dk. kavurun….Yahu Ne Olur Sormayın. Yiyip, Bitirdiniz Beni!

  1. Çoğu sapını keser bamyanın. …
  2. Hemen limonlu suya atıyoruz ki uzamayıp, salya-sümük olmasın.
  3. "Neden içine limon suyu katıyoruz.

Jul 12, 2009

Bamyanın Salyalanmaması için ne yapmak gerekir?

Bamya salyalanmaması için bir başka yöntem ise limonlu sudur. Bamyanın saplarını huni şeklinde yaptıktan sonra bir kabın içine yarım limon suyu, temiz su ilave ederek bamyaları içine atın. Bamya limonlu suda ne kadar bekler? Diye merak ediyorsanız 5 dakika süre yeterli olacaktır.

Bamya pişirmenin püf noktaları nedir?

Bamya yapmanın püf noktaları

  1. Bamya yaparken, bamyaları hazırlama sırasında, bamyaların saplarını keserken çok derine inmemeye özen gösterin.
  2. Bamyalar bazı besinler gibi hemen kararabilecek yiyeceklerdir. …
  3. Bamya yemeği yaparken üzerine yemeğin suyunu ilave ettikten sonra çok fazla karıştırmayın ki bamyalar ezilmesin.

Bamya Ayıklanmadan pişer mi?

sümüklü olmaması için bamyalar ya ayıklanmadan çok önce yıkanır ve kuruduktan sonra ayıklanır. ya da yıkanmadan ayıklanır, soğan kavrulduktan sonra yıkanır, hiç bekletilmeden hemen tencereye atılır. mayhos bir tat katmasindan ziyade, piserken kararmamasi ve sarimtrak olmasi icin * limon/koruk suyu gerekmektedir.

Büyük boy bamya nasıl pişirilir?

Bamyalar öncelikle yıkanıp ayıklanır ve tencerede su kaynatıp içerisine toz şeker, tuz ve limon tuzu ekleyip ardından bamyalar da ilave edilerek haşlanır. Haşlanan bamyaların üzerine domatesler doğranarak ilave edilir ve buzdolabı poşetlerine koyularak dondurucuya yerleştirilir.

Bamya Taze nasıl yapılır?

Taze Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bamyaları ayıklayıp yıkayalım, domateslerin kabuklarını soyalım, soğanı yemeklik doğrayalım.
  2. Tenceremize yağı ilave edip kızdıralım, soğanlarımızı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Üzerine yemeklik doğranmış domatesi ilave edip suyunu salıncaya kadar bekleyelim.