Tam kıvamında gül tatlısı

Irmikli gül gül tatlısı malzemeleri nelerdir?

Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 çay bardağı yoğurt.
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ
  3. 125 gram eritilmiş tereyağı
  4. 1 çay bardağı irmik.
  5. 1 paket kabartma tozu.
  6. 1 paket vanilya.
  7. 2,5 su bardağı un.

Apr 1, 2016

Şerbetli gül tatlısı nasıl yapılır?

Şerbeti hazırlamak için geniş bir tencerede toz şeker ve suyu karıştırın, yaklaşık 10 dakika kaynatın. Şerbete limon suyunu katıp birkaç dakika daha kaynatın ve sonra ocaktan alın. Derin bir kaba tereyağı, yumurta, yoğurt ve sıvı yağı koyup karıştırın.

Gul tatlısına yoğurt yerine süt konur mu?

Süt ve yoğurdun yağ ve su oranları birbirinden farklıdır. Bu nedenle yoğurt kullanılan tariflerde süt, süt kullanılan tariflerde yoğurt bir diğerinin yerini tutmaz, aynı görevi görmez.

Gül tatlısının şerbeti sıcak mı soğuk mu?

200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızartılır. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülür.

Kıbrıs tatlısı malzemeleri nelerdir?

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3adetyumurta.
  • 1/2su bardağıtoz şeker.
  • 1/2su bardağısıvı yağ
  • 1su bardağıhindistan cevizi.
  • 1su bardağıgaleta unu.
  • 1su bardağıceviz içi (ince çekilmiş)
  • 1paketkabartma tozu.

Mar 22, 2021

Şekerpare nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Enfes Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 2 çay bardağı irmik.
  • 2 adet yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu.
  • Yarım çay kaşığı karbonat.
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri.
  • 1 paket vanilya.
  • 3 su bardağı un (unun kalitesine göre değişebilir, hamur yumuşak olacak)

Jul 12, 2014

Gül böreği tatlısı nasıl yapılır?

Gül Böreği Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Margarin, irmik,yoğurt,sıvı yağ, un,vanilya,karbonat ve pudra şekeri karıştırılır. Kulak memesinden biraz sert bir hamur yapılır.Sonra şekil verilip pişirilir. Soğuk kıvam, sıcak tatlıya dökülür.Biraz bekleyip servis yapılır.