Tarımsal yayım ve danışmanlık

Tarımsal yayım ve danışmanlık Belgesi nasıl alınır?

Tarım Danışmanı Nasıl Olunur?

  1. Tarım/Ziraat Meslek/Teknik Lisesi, Meslek Liseleri ya da lisans bölümü (Hayvansal Üretim Bölümü, Bitkisel Üretim Bölümü, Ziraat Mühendisliği Bölümü vb.) …
  2. Tarım danışmanı olmak için kamu tarafından oluşturulan "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık" sınavına girmek,
  3. Sınavda en az 70 puan almak.

Tarımsal yayım ve danışmanlık Belgesi ne işe yarar?

Tarımsal işletme sahiplerinin, tarımsal üretim, işleme ve pazarlama sürecinin bütün aşamalarında karşılaştıkları problemler ve bunların birbirleriyle ilişkileri hakkında bilgi sahibi olmalarını, kendilerine, geliştirilen teknolojileri kullandırmak suretiyle, bu problemleri çözebilecek bilgi ve beceri kazandırılmasını …

Il teknik komitesi kaç kişiden oluşur?

MADDE 10 – (1) İl teknik komitesi; İl Müdürünün başkanlığında; şube müdürleri, il müdürlüğünde görevli iki tarımsal yayım uzmanı, varsa ilde bulunan ziraat, veteriner fakültelerinden birer temsilci, il'den sorumlu tarımsal amaçlı araştırma enstitülerinden birer temsilci, İl Ziraat Odası Başkanı, ilde bulunan tarımsal …

Tarımsal danışmanlık ödemeleri ne zaman?

(3) Kişi ve kuruluşa her bir tarım danışmanı için yıllık 46.000 TL TYDD, 12 aylık hizmet sunumu zorunluluğu saklı kalmak kaydıyla, 30/4/2021 tarihinden sonra 23.000 TL ve 30/11/2021 tarihinden sonra 23.000 TL olmak üzere iki dilim halinde Bakanlıkça belirlenen tarihlerde ödenir.

Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavına kimler katılabilir?

Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup tarım alanında lise, yüksekokul, lisans düzeyinde her birey başvurabilmektedir. Tarımsal alanda eğitim almış olan her birey sınava müracaat edebilmek için en az sınav tarihinden 45 önce İl Müdürlükleri ve UTEM'e başvuru yapmaları gerekmektedir.

Ziraat danışmanı nasıl olunur?

Nasıl Zirai Danışman Olunur? Zirai danışman olmak için dört yıllık eğitim veren meslek liselerinin Tarım ve ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Mesleği icra edebilmek için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen Tarım Danışmanı sertifikasını alma şartı bulunmaktadır.

Tarım danışmanı ne demek?

Tarım danışmanı; ziraat odaları ve kooperatifler gibi tarım meslek birlikleri bünyesinde ya da freelance olarak çiftçiye ve tarımsal işletmeye danışmanlık veren kişidir. Amacı; çiftçilerin ve tarımsal işletme sahiplerinin bilgilendirilmesi ve yöntemleri konusunda ihtiyaçlarının zamanında karşılanması.