Tusaga aktif cors tr nedir

TUSAGAAktif Sistemi ile ülkemiz ve KKTC genelinde yeterli sayıda GNSS uydusu görülebildiği ve iletişim imkanlarının mümkün olduğu yerlerde, her hangi bir yer ve zamanda, birkaç saniye içerisinde, santimetre doğruluğunda gerçek zamanlı coğrafi konum bilgisi elde edilebilmektedir. …

Tusaga-aktif CORS TR sisteminin ulusal Datumu nedir?

TUSAGAAKTİF Sistemi, TÜBİTAK'ın proje desteği ile 8 Mayıs 2006 tarihinde başlamış ve Mayıs 2009 tarihinde tamamlanmış bir gerçek zamanlı konumlama bilgisi için sabit GNSS istasyonlarından ve kontrol merkezlerinden oluşan yer merkezli bir konumlama sistemidir.

CORS TR Projesi Nedir?

Sürekli Gözlem Yapan GPS İstasyonları Ağı (TUSAGA-Aktif / CORSTR)” Projesi İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) yürütücü- lüğünde ve Harita Genel Komutanlığı (HGK) ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) müşterek müşterisi olduğu tüm Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nı kapsayan bir projedir.

CORS yöntemi nedir?

CORS Ağları, Gerçek Zamanlı Ulusal Sabit GNSS Ağları veya Sürekli Çalışan Referans İstasyonları (İngilizce: Continuously Operating Reference Stations (CORS)), genellikle internet üzerinden gerçek zamanlı düzeltme verileri sağlayan küresel konumlandırma ağıdır.

Tusaga-aktif abonelik ücreti ne kadar?

TUSAGA-Aktif Sistemi ile Sunulan Ürün ve Bedelleri

ÜRÜNÜCRET (KDV DAHİL)
30sn Rinex0,00 TL
Cihaz Abonelik150,00 TL
RTK (1 Ay)125,00 TL
RTK (2 Ay)250,00 TL

Tusaga-aktif Sistemi kaç istasyondan oluşmaktadır?

TUSAGAAktif Sistemi; ülkemiz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) genelinde tesis edilmiş 158 adet Sabit GNSS İstasyonu ile TKGM ve HGM'de bulunan Kontrol ve Analiz Merkezlerinden oluşmaktadır.

Tusaga-aktif Nasıl Kullanılır?

Kullanıcılar web portalına kayıt olup GNSS alıcılarını ekledikten sonra, TUSAGAAktif Sisteminde kullanacağı GNSS alıcıları için; “Yeni Sipariş” sekmesinden kullanacağı zaman dilimine (Aylık veya Yıllık) göre siparişini ve ödemesini tamamlayarak kullanıcı adı ve şifrelerini edinebilirler.

Tusaga-aktif sistemi nasıl çalışır?

TUSAGAAktif Sistemi kullanıcıları da GSM data hatları ile kontrol merkeziyle bağlantı kurmakta ve gerçek zamanlı düzeltme verisi almaktadırlar. TUSAGAAktif Sistemi performansı çalışma yapılan bölgedeki küresel konum belirleme uydularının geometrik durumuna ve iletişim altyapısı verimliliğine doğrudan bağımlıdır.