Yağlaş nasıl yapılır

Hazırlanışı: Önce tencereye biraz tereyağı ve mısır unu konularak kavrulur. Sonra suya tuz ilave edilerek sürekli olarak karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınarak üzerine kızdırılmış yağ dökülerek servis yapılır.

Yağlaç nasıl yapılır?

Mısır unu teflon tavaya alınır ve kokusu çıkana kadar kısık ateşte başından ayrılmadan sürekli karıştırılarak yaklaşık 3-4 dakika kavrulur. Üzerine su ve tuz eklenir. Karıştırılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Pişen yağlaçımızı servis edeceğimiz tabağa alıyoruz.

Evde Yağlaş nasıl yapılır?

Beyaz unun sütte topak olmaması için süt-un karışımını devamlı karıştırıyoruz. Kaynayan sütün ateş ayarını kıstıktan sonra soğuk süt-un karışımını kaynayan sütümüzü karıştırarak ekliyoruz. Kısık ayarda istediğimiz koyuluğa erişene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Afiyet olsun.

Yağlaş Yemeği nasıl yapılır?

Mısır Unu Yağlaşı Nasıl Hazırlanır? Bir Tencerede su kaynatılır, tuz ilave edilir. Kaynayan suya mısır unu yavaş yavaş katılır, topaklanmaması için düzenli bir şekilde kıvamına gelene kadar karıştırılır.İçine peynir ilave edilip tekrar karıştırılır. Servis yapılacak kaba alınır.

Tiroklosti nasıl yapılır?

Tiroklosti Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tavaya alıp kızdırıyoruz.
  2. Daha sonra peyniri koyuyoruz. 2 dakika pişiyorlar suyunu da ekliyoruz ve hazır afiyet olsun. trabzonlulara çok yapar 👍🏻

21 Sept 2019

Mıhlama nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Mıhlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını sahana aktarın. …
  2. Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.
  3. Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin.
  4. Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.
  5. Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin.

Kayseri yağlaması kaç kat olur?

Kıyma, domates, biber ve çeşitli baharatlarla hazırlanan kayseri yağlaması 11 kat ince lavaşla hazırlanmaktadır.

Samaksa ne demek?

Samaksa siyah kokulu üzümün ekşiliğinden dolayı mayhoş bir tadı olan bu sebeple yapımına şeker ilave edilip sütle yenilen bir tatlıdır. Pepeçura tatlısı Giresun'da daha koyu kıvamda kaynatılıp tepsilere dökülür. Dilimlenerek soğuk sütle sunulur.