Zerun buğday özellikleri

Zerun buğdayı nedir?

Anavatanı olan Sivas topraklarında ekilmiş buğdaydan öğütülmüştür. Has ekmeklik buğdaydır. Taş değirmende öğütülmüştür.

Zerun bulguru nedir?

Sivas-Kayseri-Malatya bölgesine ait atalık buğdayımız zerun buğdayının bulgurudur.

Zerun buğdayında gluten var mı?

Düşük gluten oranı ve atalık tohum oluşuyla bilinen zerun buğdayının taş değirmende öğütülmesi ile elde edilmiş tam buğday unu. 1000 gramlık kraft paketlerde size ulaşır.

Kırmızı Ekmeklik Buğday Nedir?

Taneleri kırmızı, sert olup 1000 dane ağırılığı 40-43 gr'dır. Orta erkenci ve çok yüksek verimli bir ekmeklik buğday çeşidi olup gelişme tabiatı alternatiftir. Soğuğa ve kuraklığa orta dayanıklıdır. Pas hastalıklarına, Septoriaya, külleme ve fusariuma karşı dayanıklıdır.

Karakılçık buğdayı nedir?

Karakılçık buğdayı adını başaklarındaki karakılçıklarından almış, atalarımızdan kalan nesli tükenmekte olan bir tür yerli buğdaydır. … Günümüzde araştırması ve tanıtımı sıkça yapılan; Kastamonu bölgesinde yetişen Atalık Siyez buğdayı gibi Karakılçık Buğdayı da atalık bir buğday cinsidir.

Buğdayda gluten miktarı nedir?

Gluten yalnızca buğdaya özgü bir protein çeşididir. Bu protein ekmek kalitesi açısından çok büyük bir öneme sahiptir. Laboratvuar değerleri açısından bu glutenin %27-32 değerleri arasında olması gerekir. … Saf gluten elde edebilmek için tuzlu su ile yıkanır çünkü globulin ancak tuzlu su ile çözülür.

Kara buğday ununda gluten var mı?

Gluten içermeyen bir ürün olan Karabuğday (Greçka) Unu, özellikle çölyak hastaları veya diğer gluten intoleransları ve alerjileri olan kişiler için iyi bir gıda seçeneğidir.